Кандидатите за кмет: Гласувайте!

Мисия Варна

30-06-2013, 13:33

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Портних, Трифонов и Бозов вече упражниха правото си на глас

Гласувайте! Така ще спестим близо половин милион лева, които са нужни за евентуален балотаж, а могат да бъдат похарчени за нещо по-полезно! Убеден съм, че лошото време няма да спре варненци и те ще упражнят своето право на глас!” Това обяви Иван Портних, кандидат за кмет на Варна, издигнат от ГЕРБ и подкрепен от десни партии, след като той и съпругата му Вилислава гласуваха в една от секциите в ОУ „Васил Априлов”.

Доц. Бозов призова варненци да отидат днес до урните и да упражнят правото си на глас, защото е необходимо новият кмет на града да управлява с широка обществена подкрепа. Той и съпругата му Ани пуснаха бюлетина в 137-а избирателна секция във Медицинския университет.

Кандидатът за кмет Чавдар Трифонов гласува в секция 10 на СОУ „Св. Климент Охридски”. Той даде гласа си за чиста и зелена Варна. Градът ни заслужава възход и най-после да излезе извън статуквото и застоя, наложени години наред от досегашното управление. Варна отново трябва да бъде морска столица, е неговото мнение.
В отговор на репортерски въпрос независимият кандидат Чавдар Трифонов заяви, че първото, което ще направи като кмет, е да смени затъмнените стъкла на общинската сграда - наследство от комунистическите времена. Управлението ще е открито, прозрачно и в полза на варненци и града.

“Гласувах за европейското развитие на Варна, убеден съм, че градът има нужда от едно ново, по-добро начало. Ако стана кмет, промяната ще започне веднага", коментира още Иван Портних секунди след като пусна бюлетината си. Попитан как ще работи с правителството, ако то не падне, той отговори: „Трябва да се вземем в ръце. Винаги се оплакваме, че няма пари, че няма възможности, чакаме София да ни оправи. Не приемам това! Варна трябва да има европейско развитие, а за това трябва да се пишат и печелят проекти. От 1-ви януари догодина се отваря новият програмен период и Варна може да усвои над половин милиард лева по линия на европейските проекти. Само тогава градът ще се развива добре. Надявам се Варна да избере наистина промяната”, каза кандидатът за кмет Иван Портних.

Гласувах за една по-хубава Варна и за по-добър живот на моите съграждани”, заяви подкрепеният от БСП независим кандидат за кмет доц.д-р Христо Бозов.