Костадин Костадинов: Свободата е в наши ръце, ако искаме ще я вземем

Мисия Варна

27-06-2013, 14:53

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Виктория Павлова

Всичко от Автора

Призовавам всички варненци да се включат в протестите и всички жители на областни градове да направят това, което ние правим във Варна

Областният координатор на Националния фронт за спасение на България Костадин Костадинов бе начело на протестиращите, които вчера щурмуваха сградата на Областна администрация.

 

- Г-н Костадинов, до кога ще останат протестиращите в сградата на Областна администрация?
- Докато правителството не си подаде оставката. Такива са намеренията на протестиращите.
- Колко човека са там в момента?
- По обед бяха около двадесет.
- Какво е настроението?
- Ще стоят там докато правителството не си тръгне. За първи път има нестихващи протести през лятото. Тези хора отделят от личното, от свободното си време, излизат дори от работа. Ситуацията е много сериозна. Орешарски очевидно не взима самостоятелно решения. Унизително за него, а и унизително за БСП, е да му диктува психически неуравновесен човек.
- А ако взимаше решенията сам?
- Отдавна трябваше да се е махнал. Той стои с нежелание на поста, видно е, че няма желание да управлява. Колкото по-бързо си отиде, толкова по-добре за България. В същност толкова по-добре и за БСП. Да не забравяме, че чакаме и решението на Конституционния съд по жалбата за касиране на изборите. Това може да бъде най-добрият изход от кризата и ще реши проблема и с оставката. Призовавам много повече варненци да се включат в протестите. Както и всички жители на областни градове да вземат пример от Варна. Свободата е в наши ръце, ако искаме ще я вземем. В противен случай следващите четири години ще ни управляват Лютфи Местан,Сергей Станишев, Волен Сидеров и куклата на конци Пламен Орешарски.