На срещи в Галата и Аспарухово: Изграждане на канализация обеща Чавдар Трифонов

Мисия Варна

26-06-2013, 16:02

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Хората се оплакваха, че не минава седмица без водата да спира поне три или четири пъти

За първи път във Варна, а както стана ясно и в България, за предизборна кампания беше използвана мобилна приемна във вид на голям кемпер, който популяризираше програмата и личността на независимия кандидат Чавдар Трифонов. Повечето квартали във Варна по този атрактивен начин имаха възможност за лична среща с кандидата за кмет, близо до мястото където живеят. Заедно с кампанията от врата на врата, това беше един спокоен и лесен начин, гражданите да зададат своите въпроси, които грижливо бяха събирани от доброволци с фланелки номер 4. На повечето въпроси Трифонов даваше отговори веднага, а за други се намесваха експертните екипи, които даваха консултации и обосновани отговори на всяко питане. Атрактивното возило обикаляше Варна и предизвикваше интерес у шофьорите дори когато се предвижваше от квартал на квартал. По време на срещите винаги се създаваше непринудена атмосфера, защото хората се чувстваха удобно, седнали на сянка и с вода. Оказва се че удоволствието варненци да са на една ръка разстояние с кампанията на кандидата Чавдар Трифонов струва доста скромна сума, но даде възможност на хората да обсъдят на спокойствие проблемите на града с него.

Най-често поставяните въпроси от хората в квартал Галата и "Аспарухово" беше остарялата водоснабдителна мрежа или тоталната липса на канализация. Хората се оплакваха, че не минава седмица без водата да спира поне три четири пъти. "Това си е като воден режим, но не знаем предварително къде няма да издържат тръбите", казваха хората. Изграждане на канализация беше обещанието, което те получиха от кандидата за кмет.

В "Младост" и "Владиславово" темата беше липса на спортните съоръжения за младежите и детски площадки, където родителите да забавляват наследниците си. Мръсотията в града и трудностите, които срещат варненци с търсенето на работа бяха другите проблеми споделени в мобилната приемна на Чавдар Трифонов. Той разказа на хората идеята си за създаване на агенция за инвестициите към община Варна, която да облекчава предприемачите от нашата страна и чужбина, които искат вложат средства в предприятия във Варна. "За да повишим благосъстоянието в града, трябва да дадем възможност на предприемчивите да се развихрят" каза Трифонов пред хората. Подкрепа за номер 4 и успех бяха пожеланията за единственото ново лице в изборната надпревара за кмет на града.