Марешки пак "зареди" с опасните плакати, оцапа и билбордове

Отрядите на "аптекаря" рано-рано облепиха центъра с "позиви", няма кой да ги накаже

След като протестиращите вчера старателно почистиха централните варненски булеварди от опасните предизборни плакати на Веселин Марешки, днес Варна отново е старателно облепена с тях. Между 7 и 8.30 часа бригадата за бързо реагиране на аптекаря възстанови безкрайните редици с лика на кандидата. "Само за 2-3 минути, близо 20 души слязоха от 7-8 коли, пуснали аварийни светлини в най-дясната лента", разказва очевидка на акцията в района на Червения площад. 

Предизборните плакати на аптекаря от днес са налепени масово и върху билбордове с лика на кандидата за кмет Иван Портних по автобусните спирки. 

В понеделник Веселин Марешки пак беше оцапал града с хартиените си плакати, закачени с телбод. Въпреки новата заповед на вр.и.д. кмет Богдан Караденчев, с която той забрани поставянето на политагитация по мантинелите на булеварди и улици в центъра. Заповедта беше издадена, за да се избегнат пътните инциденти. Тъй като хартиените плакати не отговарят на изискванията за поставяне на агитационни материали по оградите на булевардите, десетки шофьори, се оплакаха от хвърчащите хартии, спиращи се в стъклата им и затрудняващи видимостта. 

"Не ме вълнува колко е отпечатал, сегашните парцали са по-големи от предишните, нашил ги е по цялото протежение на "Княз Борис", където скоростта почти винаги е над 50 км и вече са започнали да се късат. Ако това нещо литне на някого на прозореца, особено на неопитен шофьор, масовото меле е готово. Да не говорим как е налепил и чисто новите спирки, стъклата и как няма чистене после това лепило", коментира Владо Гатев.

Двойно по-големите чаршафи от досегашните хвърчат и по бул. "Съборни", стигат чак до Виница и до края на града на север.
Снощи основното занимание на протестиращите бе да почистят Варна от предизборните плакати на Веселин Марешки.
Шествието тръгна поведено от контейнер за боклук, в който недоволните събираха двойно по-големите "чаршафи" с политагитация на "аптекаря", появили се днес по мантинелите на централните булеварди. След като казана се напълни, демонстрантите го завлякоха до пощата, където е офисът на партията на Марешки "Либерален алианс".Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май