Иван Портних: С дясно управление Варна може да се развива

Мисия Варна

22-06-2013, 12:55

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

В следващия програмен период от 1 януари се отварят половин милиард лева. С тях ще се донесе и качествена промяна за нашия град

Над 350 човека в препълнената зала “Пленарна” на Община Варна посрещнаха тази вечер с овации кандидата за кмет Иван Портних. Срещата бе организирана от десните политически сили и формации, заявили своята подкрепа за кандидата, издигнат от партия ГЕРБ. 

"Варна предстои да избере кмет и модел на поведение през следващите 2 години. Радвам се, че съм тук сред дясномислещи хора, защото градът има потенциал да се развива с дясно управление. Благодаря на десните партии, които ме подкрепиха в тази кампания и на вас. Крайно време е десните хора да се обединим.“ С тези думи кандидатът Иван Портних се обърна към присъстващите членове и симпатизанти от район Одесос и Приморски на СДС, Новото време, Гергьовден, Свободен избор, Радикалдемократическа партия, Федерация на свободните граждани и граждански структури.

Десният кандидат Портних каза още, че през периода, в който бе общински съветник е работил по европроекти, като в момента стойността им възлиза на 270 млн.лв. "В следващия програмен период от 1 януари се отварят половин милиард лева. С тях ще се донесе и качествена промяна за нашия град. Варна има нужда от смислен бюджет с ясно определени приоритети и нещата тук могат да се случват,“ заяви Портних. Той добави, че градът е десен и смята, че варненци няма да бъдат подведени от кандидати, опаковани с целофан, като независими.

Над 20 сдружения на местно и национално ниво, включени във Федерация на свободните граждани застават зад кандидатурата на Иван Портних за кмет, защото той е човек на новото време, дясномислещ и са припознали своя кмет в негово лице, изтъкна Надя Йонова, зам.-председател на ФСГ във Варна. 

По време на срещата не еднократно бе подчертано, че Варна е град, в който дясното политическо мислене и действие винаги е било ясно изразено и е доминирало в политическия живот. Десните формации и политически сили отново заявиха своята подкрепа за кандидата за кмет Иван Портних и призоваха всички варненци, загрижени за бъдещето на морската столица, да излязат на 30 юни и да упражнят своя вот. Десният избор на Варна е Иван Портних, категорични са те.