Билбордове с фес сложиха дакелите

Мисия Варна

22-06-2013, 12:36

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Гласуваш за Бозов и получаваш.....?

Билбордове показващи какво ще получат варненци, ако гласуват за кандидата за кмет Христо Бозов са поставени на шест места в града, видя репортер на ВарнаУтре.бг. Идеята и реализацията е на Обединени варненци за Варна, или по-известни като групата на "дакелите".

На единия плакат е изобразено, че изборът на №5 - Бозов, е избор на марионетка на Кирил Йорданов. Другият показва, че гласувайки за Бозов варненци получават фес. Билбордовете са платени със средства на членовете на "Обединени варненци за Варна".

"Този уж независим кандидат за кмет претендираше за диалог, а всъщност е параван за интересите на коалицията, която в момента управлява България, и срещу която сега протестираме хиляди. Чета из нета, че и сега кампанията му на 100% я прави екипът на Кирил Йорданов", споделят единият от учредителите на НПО-то Ивайло Василев, който е активен участник в протестите през февруари и сега и част от гражданския контрол в общината през последните 3 месеца.

Групата на "дакелите" стана известна с това, че първа, още на 11-ия ден от протестите през февруари внесе искане с няколко точки за ревизии в общината и оставка на Кирил Йорданов. По-късно "Обединени варненци за Варна" бяха сред основните инициатори за гражданския контрол по време на заседания на комисиите на Общинския съвет, на сесии и в работните групи с кметската администрация. Друга тяхна инициатива е групата "Варна действа", която ремонтира градинки, организира почиствания на града, дарителски акции, а миналата неделя буквално върна към нов живот градинката на площад "Мусала".

Още в началото на кампанията "дакелите" атакуваха кандидата на БСП: Според Ивайло Василев независимият доц. Христо Бозов, е излъгал в предизборния дебат в откритото студио на Николай Бареков пред входа на Морската градина във Варна.

"На мой въпрос, защо, след като в края на март той лично декларира, че спира всички сделки с общинско имущество до избора на легитимен кмет, на 12.04.2013 г. пак той лично подписва такава сделка. А имено - договор за продажба на общински имот. Доц. Бозов се оправдаваше, че това били единствено сделки на крайно нуждаещи се от жилище, но тази сделка не е за жилище, а за апетитен терен в широк център, продаден за 118 лв. на квадрат на юридическо", обяснява "дакелът".

Конкретен повод за билборд атаката на Обединени Варненци за Варна станала агитацията на доц. Бозов в ромската махала. " На 12 май в секциите в "Максуда" над 90% от гласовете са за ДПС. А "независимият" Бозов сега отиде там да обещава как ще им запази копторите и да умува с тях сметките им за ток и вода. Както капак водещ и инициатор на срещата бил бившият общински съветник и бивш затворник Веселин Данов, който пръв издигна кандидатурата на Бозов за кмет на Варна. Обидно е!", недоволства Василев.