Джорджия като богиня в "Плуване & Водна топка”

"Златната рибка” на варненското плуване Джорджия Кадоглу влезе в спектъра на различни образи за фотосесията на списание "Плуване & Водна топка”, пише Спортал. Четирикратната балканска шампионка, която има в колекцията си 329 медала и е авторка на 65 национални рекорда, се превъплъти като гръцката богиня на победата Нике и властелинката от поречието на Нил Клеопатра преди участието си на европейското първенство за девойки в Полша. Джорджия разкри, че се подготвя за нов моноспектакъл, по Достоевски – "Неточка Незванова”.

"На сцената ставаш коренно различен човек, превъплъщаваш се в образи. А соловата изява е най-голямото театрално предизвикателство. Вижда реакцията на всеки един зрител. Артистът може да покаже нещата, както ги вижда. Камен Донев например играе моноспектакъл и всеки път го играе по различен начин”, разкрива майката на Джорджия Гергана Василева.

В новия брой на "Плуване & Водна топка” интерес за почитателите на водните споротове е локализирано на българските плувни шампиони и емигранти по всички краища на планетата. Ще разберете къде са сега и какво правят Антоанета Френкева, Добри Динев, Петър Кочанов, Мария Кочева, Георги Михалев, Мария Мусиевска-Холмс и още десетина наши. Всичко придружено със снимки и биографии. С обширен портрет и ексклузивно интервю е представен безподобният Иван (Бебето) Иконописов. Ще разберете с какво е било наградено Голямото бебе от полк. Василев (ЦСКА) след като завършва активната си плувна кариера и още сто неща за него. Истински български плувен великан. Като комбинация (плуване и водна топка) – най-големият. Читателите ще научат какво се случва с голямата наша състезателка по скокове във вода Радослава Георгиева (Копчето), която в момента живее и работи в Австралия. Ще се запознаете и с изумителната история на д-р Николай (Коля) Гавриков от книгата му "По море без лодка”. За младите тя ще бъде неразбираема, а за по-старите сюрреалистична. Става дума за нелегално бягство и преплуване от България в Турция през 1965 г. в ерата на комунизма.