Varna Event Center

Иван Портних говори открито за Максуда

След решаването на проблемите с инфраструктурата в района на Максуда и превръщането на гетото в транспортно ядро на Варна, кандидатът за кмет Иван Портних разкрива и последната част от стратегията си за развитие на района.
Изграждане на международен експо и ивент център. Точно това е нещото, което ще съчетае в себе си функционалост, оригиналост, практичност и ще създаде връзката град-езеро. Днес Варна няма обособена изложбена зала, която да отговаря на съвременните условия за организаране на международни изложения. В момента изложения се правят в Спортна зала и в моловете.
Самата ограниченост, не само като площ, но и като архитектура на тези сгради (проектирани с друга цел) предполага изложение с локален характер. Варна има потенциал за много повече, като се почне от историята на търговските изложения, в които сме имали традиции през 30-те години на миналия век, и се стигне до местоположението на града и възможностите, породени от членството на България в ЕС и отворените граници.
С целенасочени действия на местната власт Варна може да стане добра дестинация за различен вид международни търговски изложения. Това допълнително би стимулирало бизнеса в града и би дало възможност за пълноценно използване на легловата база извън активния туристически сезон.
Варна има нужда и от зала за различни събития като големи концерти, фестивали и развлекателни събития. Всичко това може да бъде съчетано в една карасива емблематична постройка, ситуирана до интермодалния пътнически терминал, между езерото и бул. „Девня“. Чрез главните булеварди ще бъде осъществявана бърза връзка с курортните комплекси, където е леговата база, а близостта до пърническия терминал ще дава по-голямо удобство на посетителите. Сградата трябва да е така проектирана, че да не запушва, а да отваря града към езерото. По този начин не само ще бъдат решени проблеми на града, но и ще бъдат създадени нови бизнес възможности и условия за по-добро качество на живот на варненци.

Иван Портних говори открито за Максуда
Максуда ще стане транспортното ядро на Варна
Езерният град Варна