Портних: Ще се боря за подпомагане дейността на читалищата

Мисия Варна

20-06-2013, 12:53

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Той подчерта, че основен приоритет в неговата програма е обновяването на градската среда Варна - нови булеварди, детски площадки, тротоари.

"Ще се боря за общинска програма, която да подпомага дейността на читалищата", обеща Иван Портних, кандидат за кмет на Варна, издигнат от ГЕРБ, на среща с жители и управители на етажна собственост в кв. "Левски". "Поемам ангажимент за ремонт на сградата на читалище "Васил Левски", в която се намираме, както и възможности за нейното разширяване" каза още  Портних пред участниците в срещата, на която присъстваха общинските съветници Жельо Алексиев и Мартин Байчев, общинският ръководителна ПП ГЕРБ "Приморски" Лилия Христова, кметът на района Петя Проданова и зам.-кметът Пламен Боев. Кандидатът за кмет сподели с гражданите, че е нужен нов мениджърски подход на управление на община Варна. Усвояването на средствата по европейски програми е правилният начин за привличане на повече пари в общинския бюджет, реална възможност за промяна на облика на града, акцентира Портних. 
Жителите на кв. "Левски" поставиха конкретни въпроси, свързани инфраструктурата на квартала. Липсва осветление в кварталната градинка до ул. "Лоза", както и опасност от инциденти от токов удар за децата, които играят тук. Сред проблемите са и наводнени, непочистени отводнителни шахти, разбити тротоари, неподдържани зелени площи в междублоковите пространства. Те поискаха още ремонт на подлезите, физкултурен салон за учениците от училище "Найден Геров", нови открити спортни площадки за младите хора в района, по-добър контрол от страна на органите за съблюдаване на обществения ред и спокойствие на гражданите в района.
"Вашите проблеми ще намерят своя отговор, ако получа доверието ви на предстоящите частични кметски избори", каза Иван Портних. Той подчерта, че основен приоритет в неговата програма е обновяването на градската среда Варна - нови булеварди, детски площадки, тротоари. Ще се въведе регистър на зелените площи, всички алеи в Морската градина да бъдат обновени, ще има и ефективна общинска полиция. "Нужна е тотална ревизия на подхода за спортна база на Варна. Тя трябва да се надгражда с нови възможности за спортуване, особено на младите хора, защото тяхното здраве е също важен приоритет. Тази община ще работи за хората!”, обобщи кандидатът за кмет.