Петима от Черно море на проби в отбори от Б група

Спорт

19-06-2013, 13:54

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Най-малко петима футболисти от школата на Черно море ще изкарат пробен период в отбори от Б група, научи varna.utre.bg. Това са играчи състезаващи се в Елитната група до 19 г. с фланелката на „моряците“, но и такива, на които няма да се разчита в представителния тим. Става въпрос за играчи, които не са национални състезатели във възрастта си, но играят редовно в първенството за 19-годишни.

След последния двубой от шампионата, който е днес от 18 ч. в Любимец, младите таланти ще изкарат проби в тимове от втория ешелон, като желаещите за младите "моряци" са тимовете най-вече от региона. Именно от мачовете от Елитната група наставниците на отборите във втория ешелон познават качествата на определени играчи и ги искат в съставите си за новия сезон.

Както вече писахме, след като БФС взе решение отборите от "Б" група да залагат на четирима юноши по време на първенството във втория ешелон през сезон 2013/2014 г., на "Тича" вече са затрупани от оферти за футболистите от школата. Досега правилото беше за двама състезатели до 21-годишна възраст, които бяха длъжни да играят минимум по 45 минути. Съгласно новото решение тези играчи стават трима, като се добавя и още един, който трябва да остане на терена през всичките 90 минути. Именно за това тимовете в втора дивизия започнаха офанзива за привличането на млади и перспективни футболисти.