Седем варненци подписват с клубове в Германия

Спорт

18-06-2013, 13:20

Снимка:

Varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Шестима излезли от школата на Спартак и един "моряк" ще се обвържат с договори с немски клубове от четвърта и шеста дивизия

Шестима футболисти излезли от школата на Спартак Варна, и един от академията на Черно море ще подпишат договори с тимове в Германия, научи Varnautre.bg. Полевите играчи Михаел Михалев, Генади Луго, Иво Михайлов, Тодор Апостолов и вратарят Димитър Недев ще парафират контракти за по една година с шестодивизионен тим, а разтрогналият със Спартак 1918 Георги Димитров и бившият играч на Черно море и любимец на ваненската публика Румен Николов ще се обвържат с тим от Берлин състезаващ се в четвърта дивизия. Георги Димитров пътува в събота, а Румбата няколко дни по-късно, като на 29 започват подготовка.

Петимата спартаклии ще отпътуват за Германия около първи юли, като няколко дни по-късно ще започнат подготовка за новия сезон. На 21 юли футболистите играли за тимовете в Североизточната В група – Суворово, Провадия и Черноморец Балчик, ще играят в мач за купата на Германия и ако се класират напред ще срещнат тим от трета дивизия от немското първенство. Всички ще подпишат контракти за по 1000 евро, като в него не са включени премиите за успех в срещите от шампионата.