Икономиката в региона - по-приоритетна за новия МВР шеф

Крими

18-06-2013, 12:24

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Диана Стоева

Всичко от Автора

В областта има недостиг на униформени, няма кой да кара колелета в Морската градина, патрулките и те намалели чувствително

По-важни в момента са икономическото състояние и развитието на региона, отколкото отделните криминални истории - така лаконично новият шеф на полицията във Варна, гл. инспектор Чавдар Нанков обясни на медиите, че няма да бъде много обстоятелствен, когато им дава информация за конкретни случаи. След краткото си представяне пред журналистите днес, той заяви, че предпочита да се отдаде на задълженията си, вместо да препредава на представителите на четвъртата власт пространни криминални романи по телефона.

Иначе, според новия полицейски шеф, Дирекцията е готова да посрещне предизвикателствата на летния сезон. " Имаме списък със задачи от министъра на вътрешните работи", заяви по време на официалната част на пресконференцията, Чавдар Нанков. Той призна, че момента все още се запознава с дейността на всички звена в Областната дирекция на МВР, както и с това на какъв етап са стигнали в нивото на подготовка. Макар досега да е бил на началническа позиция във Второ районно управление, за скоро назначения МВР шеф, звена като тези по миграция и финанси все още са новост. 

Според него, основната задача пред полицията в морския град в момента са изборите на 30 юни. Работи се и по проблеми като джебчийските кражби, и продажбата на цигари без бандерол по улиците и по пазарите. Засега обаче борбата с този вид престъпност е доста трудна, защото хората, които се занимават с подобна дейност са доста добре организирани, призна гл. инспектор Нанков.

Иначе през лятото за реда в Морската градина и това лято ще следят двама полицаи с велосипеди и един техен колега с мотор. Областната дирекция разполагала и с още колелета, но нямало кой да ги кара. Изобщо недостигът на полицаи бе едно от нещата, за които се оплака новият шеф. Той коментира, че броят на униформените е намалял доста през последните 6-7 години и даде за пример управляваното от него до скоро Второ районно управление. Почти три пъти е намалял броят на патрулките от 2006 година насам, гогато техният брой е бил 8, а в Провадия и Девня в момента има само един по един патрулиращ екип. През юли пък предстои да започне работа Общинска полиция.

На мястото си във Второ управление на МВР, Нанков е назначил за изпълняващ на функционални задължения, началника на Криминална полиция, Валентин Тренев.

Новият директор на Областната дирекция на МВР във Варна пък работи в системата на вътрешното ведомство от 1988 година. Преминал е през длъжности като криминален разузнавач в Трето районно управление и през всички йерархични нива в Сектор "Борба с организираната престъпност"(БОП). До назначаването си след като досегашният шеф на полицията комисар Тодор Иванов напусна поста, е бил е началник на Второ районно управление от 2006 година. Като за около година е бил начело на Сектор БОП.