Жалби срещу Марешки заляха полицията

Мисия Варна

17-06-2013, 18:21

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Плакати на аптекаря летят по булевардите и застрашават сигурността на пътя

Десетки жалби на граждани са получени днес срещу летящи по основните булеварди плакати. Само до обед на тел. 112 5-ма варненци се оплакали, че вятърът къса лошо закрепени предизборни плакати и парчетата от тях се лепят по предните прозорци на колите.

"Щях да се блъсна в предната кола на светофара на ВИНС-а, някаква хартия с лика на Марешки върху нея ми закри видимостта", обяснил Иван Дамянов на дежурния. Подобни били оплакванията и на другите водачи, които били атакувани от летящия образ на Марешки на бул. "Владислав". 

Става дума за рекламни материали по загражденията между платната на големите варненски булеварди. Вместо традиционните послания върху винил, закрепен за железата с така наречените "свински опашки", Марешки е спестил от материали и е накичил оградите с хартиени плакати, захванати два по два с телбод. От вятъра хартията се къса и градинките наоколо са пълни с парчета от агитацията на аптекаря. 

Оградите между платната на "Владислав", "Мария Луиза", "Осми приморски полк", "Съборни", "Антим Първи", "Цар Освободител" са част от местата, посочени от временния кмет Христо Бозов за предизборна агитация в заповед, издадена на 30 май 2013 г. В отделна точка на заповедта обаче се посочва, че агитационните материали "Не трябва да застрашават живота и здравето на гражданите".

Контролът за изпълнение на тази заповед обаче е възложен на главния секретар на общината. Кой е той в момента не е много ясно. Титулярът Михаил Куликов беше отстранен от Бозов, но излезе в болнични и не успя да получи заповедта за уволнението си. Сега е кандидат за кмет. Бозов от своя страна назначи Иван Великов за главен секретар, чийто статут е доста неясен.