Варна приема кръг от държавното по футволей

16 двойки се пускат в надпреварата на пажа пред Рапонги

Варна ще е домакин на кръг от републиканското първенство по най-атрактивния спорт на плажа през последните години - футволей. Съчетавайки най-доброто от двата спорта - футбол и волейбол, този спорт привлича както много ентусиасти, така и професионалисти.

Събитието ще се състои на 15 и 16 юни (събота и неделя) от 10 до 19 часа на Втора буна на плажа. В него ще се пуснат 16 двойки, като 8 от тях са поставени в основната схема на база класиране от миналата година. Останалите 8 ще бъдат допуснати до участие след преминаване през ситото на квалификациите, които ще се проведат в петък.

Организаторите на надпреварата и учредители на Българската федерация по футволей – Найден Стоянов и Евгени Петков очакват елитът на този спорт в България да пристигне във Варна през уикенда.

Републикански шампиони за 2012 година и поставени под №1 в схемата са двойката от Бургас - Симеон Чилибонов и Даниел Моралес. В турнира ще вземат участие и футболисти като Милен Петков, Пламен Тимнев, Румен Николов и Влади Мирчев. Покани за участие са изпратени и до легендите на Левски и Нефтохимик Христо Йовов и Митко Трендафилов.

Наградата за победителите е участие на международен турнир в Грац, Австрия на 24 и 25 август тази година, където за първи път ще представят страната ни на международната футволей сцена.
Турнирът във Варна е първият от общо три кръга за лято 2013. Следващите два ще се проведат съответно в Бургас и Пловдив.
За всички фенове, които са любопитни да видят какви са предизвикателствата при футволей, са осигурени демонстрационни изненади и награди. Входът за мачовете е свободен!