Слагат КПП на входа на Морската до "Хоризонт"

Мисия Варна

12-06-2013, 14:08

Снимка:

© Varnautre.bg/ Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Кметската заповед ще е в сила до края на октомври

Заповед за обособяването но контролно-пропускателен пункт на входа на Приморския парк близо до спирка "Акациите" издаде вчера вр. и. д. кмет на Варна Богдан Караденчев. Мярката се предприема с цел подобряване организацията на движение на МПС в Приморски парк. в местност "Салтанат" в зоната от спирка "Акациите" до комплекс "Хоризонт".

Изграждането на новото КПП се възлага на "Овърсийз - Хоризонт" ООД и "Проект БГ" ЕООД. Пунктът ще работи ежедневно до 30 октомври за времето от 6 ч. до 00 ч. Фирмите се задължават и да осигурят служители, осъществяващи организация на движението в отсечката с цел недопускане паркирането на МПС по алеите и обезпечаване свободния достъп на автомобили със специален режим на движение.

Заповедта гласи още, да се осигури свободен достъп на граждани с МПС до запълване капацитета на паркингите, чиито входове и изходи са в посочената отсечка. Родителите на деца посещаващи детската градина "Морско конче" в м-ст "Салтанат" №5 при престоя си в отсечката необходим за воденето и прибирането на децата да съблюдават правата на останалите граждани и да не създават пречки за свободното преминаване на МПС. Вече е забразено паркирането на автомобили по алеи, тротоарни и тревни площи комплекс "Хоризонт". Зареждането на търговски обекти, попадащи в диапазона на действие на настоящата заповед ще се осъществява ежедневно между 6 часа и 9 часа. Безпрепятствено ще се допускат автомобили със специален режим, автомобили на държавни и общински органи, както и такива, обслужващи аварии и сметопочистващата фирма.

Нарушителите ще бъдат санкционирани съгласно разпоредбите на Наредбата за обществения ред на Община Варна или репатрирани с техническо средство тип "Паяк".