Данаил Папазов обясни защо е избрал министерския пост пред кметския

Мисия Варна

11-06-2013, 19:59

Снимка:

© БГНЕС/архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Варна остана с двама кандидат-кметове по-малко, стават министри

В обръщение към варненци транспортният министър разказва защо е поискал да влезе в кметската надпревара

Министърът на транспорта Данаил Папазов изненадващо излезе с обръщение към варненци, в което обяснява защо е предпочел министерския пост пред битката за кмет. В началото на кампанията за частичните избори за кмет на Варна Папазов бе спряган като една от най-силните кандидатури. Той обаче отпадна от надпреварата дни преди да бъде официално номиниран от инициативен комитет, защото беше поканен от премиера Пламен Орешарски за част от кабинета му.

Според Папазов, постът министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията му предоставя по-големи възможности да подпомога активно дълго отлагани ключови проекти и решения за Варна. 

Ето пълният текст на съобщението

Както повечето от Вас, и аз самият през последните няколко години все по-често си задавах въпроса, защо нашият красив и обичан град губи своя облик и от морска столица на България постепенно се превръща в дълбоко провинциален град, обърнат с гръб към морето. Варна започна да губи своя аристократичен дух и лице на културно средище, като ги заменя с дребна еснафщина. Всичко това говореше, че този начин на управление трябва да бъде сменен с една нова визия и да се въведе нов подход към решаването на проблемите.

Скъпи варненци,

Дългогодишният ми опит и резултатите, които постигнах като ръководител на един от символите на града  - "Пристанище Варна" ЕАД, подкрепата, която получих от граждански организации, приятели и колеги ми дадоха самочувствието да поискам Вашия кредит на доверие да се кандидатирам за кмет на града и едновременно с това  увереността, че заедно с Вас ще си върнем Варна.

Убеден бях, че с подготвената от мен и моя екип програма за управление на града и с Вашата активна гражданска подкрепа ще имаме възможност да възстановим облика на града ни и варненския дух.

Изненадващо за мен и за екипа ми, номинираният за премиер г-н Пламен Орешарски отправи към мен покана за участие в експертен кабинет. Предложен ми бе поста министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Покана, която преди всичко приемам като оценка на моята работа като  ръководител на "Пристанище Варна" ЕАД, и на екипа ми, както и активното ми участие при формирането на морската ни политика в национално и в международно направление.

Мислих много дали е честно спрямо Вас, които ми повярвахте да приема това предложение. Проведох редица срещи и консултации с инициативния комитет, колеги, приятели и множество специалисти и заедно решихме, че постът министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията ми предоставя възможността да подпомогна активно дълго отлагани проекти и решения, свързани с морската сфера, част от тях ключови и за Варна. Тази номинация приемам и като знакова – за първи път министър на транспорта става морски специалист – капитан далечно плаване. 

Вярвам, че ние – варненци, ще си изберем достоен кмет, с който заедно ще можем да реализираме добри и полезни за града ни дела.

Поднасям огромната си благодарност към всички, които с доверието си към мен ме убедиха и подкрепиха да се кандидатирам за кмет на град Варна, на инициативния комитет, на онези, които са дали своя подпис и доверие към мен, на колегите, на приятелите. Оставам верен и отворен към всеки от Вас.

Пожелавам на варненци, на моите съграждани, да направим успешен избор за един достоен кмет. Да ви уверя, че и като министър, аз оставам варненец. Моят дом, моят град е Варна!