Две години затвор за крадци, обирали селски магазини

Крими

10-06-2013, 14:03

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

За една нощ апашите влезли в три магазина

По две години затвор наложи Районният съд на трима крадци, обирали магазини във варненските села. И тримата рецидивисти са от Бургас. 51-годишните Д. Великов и Т. Ганев, както и 27-годишният С. Стоев признали вината си в това, че на 10 срещу 11 май миналата година в условията на опасен рецидив са проникнали в магазини за хранителни стоки в селата Дъбравино, Болярци и Китка. Откраднали са цигари, пари и други стоки на обща стойност 1573 лв.
Тримата набелязали райони, където според тях нямало полицейско присъствие. Те решили да проникват само в магазини без охранителни решетки и да вземат пари, цигари и стоки, които после лесно да могат да продадат. Подсъдимите взели под наем лек автомобил за придвижване, снабдили се с карта на Варненска област, набавили си ръкавици и щанга-лост тип "кози крак" за проникване в обектите. Те успели само за една нощ да оберат три магазина за хранителни стоки в три села. След кражбите мъжете се прибрали в Бургас.
Няколко дни по-късно подсъдимите били задържани от полицията непосредствено след извършване на идентична взломна кражба от село в Сливенска област. Районният съд наложи на тримата подсъдими наказания от по 2 години затвор при първоначален строг режим. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок, съобщиха от пресцентъра на съда.