Светослав Борисов дирижира първия концерт на ММФ "Варненско лято"

Варна Лайф

10-06-2013, 11:35

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Във втората част на концерта ще чуем една от популярните симфонии за всички времена – Симфония №9 "Из Новия свят" от Антонин Дворжак

В средата на месец юни отново ще се вдигне флагът на най-стария музикален фестивал в България и един от най-старите музикални форуми в Европа - ММФ "Варненско лято". В събота от 20 часа във ФКЦ, отново ще прозвучи българска рапсодия "Вардар" от Панчо Владигеров, в изпълнение на симфоничния оркестър на Държавна опера Варна. 

Честта да открие първия концерт на Международния музикален фестивал "Варненско лято" 2013 ще има младият диригент на оперния театър Светослав Борисов.
Впечатляваща е и програмата на тазгодишното фестивално издание. Тя включва, като премиерно изпълнение за Варна, красивата концертна пиеса за четири валдхорни и оркестър оп. 86 от Робърт Шуман. Известна и харесвана в музикалния свят, тя рядко се свири пред публика, поради трудността да се намерят четирима изявени валдхорнисти – солисти. Във Варна пиесата ще бъде представена от Квартет валдхорни на радио-симфоничния оркестър на Баден-Баден и Фрайбург - Бено Тротман, Паскал Аретс, Марк Ньотцел и Хорст Зийглер.
Във втората част на концерта ще чуем една от популярните симфонии за всички времена – Симфония №9 "Из Новия свят" от Антонин Дворжак.
Цените на билетите са по 6, 10, 15, 20 и 30 лева.