Играят "Декамерон" и "Вуйчо Ваньо" тази вечер на театралния фестивал

Варна Лайф

10-06-2013, 10:52

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Младата режисьорка Теа Сугарева с премиера в Кукления театър

Пиесата „Декамерон” на театър "Българска армия” бележи днешния ден на театралния фестивал "Варненско лято”. Спектакълът ще се играе  на основна сцена от 19.30 ч. Режисьор е Диана Добрева.

 

Конструиран върху шест от възможните сто новели в "Декамерон” на Джовани Бокачо, постановката донякъде напомня играта на петнайсетте младежи, които през 14 век, бягайки от чумата и скуката, се усамотяват, за да създадат измислено-правдоподобните си истории.  Леки и непосредствени изглеждат уменията на Анастасия Ингилизова, Ангел Генов, Антоанета Добрева – Нети, Веселин Анчев, Георги Къркеланов, Гергана Данданова, Екатерина Стоянова, Иван Радоев, Борислава Костадинова (гост), Милен Миланов, Мирослав Косев, Радина Кърджилова, Мимоза Базова, Стефка Янорова и Тигран Торосян да се преобразяват в тях. Изумителни актьори, които разиграват понятията Любов, Морал, Бог, Измама, Ревност, Глупост с добродушието и наивността присъщи на децата, без да са деца. Превъплъщават себе си и дирижират телата си, така умело и майсторски, че държат любопитството будно във всеки миг от историята стара, като света.Спектакълът е предизвикателен и смел в сценографията и костюмите на Нина Пашова, прелестен в музика на Петя Диманова и изящен в хореографията на Татяна Соколова.

На сцена "Филиал" ще се играе "Вуйчо Ваньо" на варненския театър. Пламен Марков е Режисьор на постановката е Памен Марков., а  в  спектакъла публиката може да гледа Стоян Радев, Михаил Мутафов, Луиза Григорова, Пенко Господинов и др. Представлението започва в 19:30 ч. Билетите са от 10 до 15 лева. 

На сцената на Кукления театър от 17 ч. ще бъде поставена премиерно пиесата Welсome America на театър "София". Пиесата е от Матей Вишниек, а постановката е дело на младата режисьорка Тея Сугарева.

Тея Сугарева е родена през 1989 г. в София. Завършва Националната гимназия за древни езици и култури "Константин Кирил Философ" през 2008 г. През 2007 г. печели литературна награда в националния конкурс "Душата на един изворл Носител е на награди от поетичните конкурси "Петя Дубарова", "Възкресения" и др., на почетен диплом на сп. "Родна реч". Завършва НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" - специалност "Режисура за драматичен театър", в класа на проф. Снежина Танковска. Прави своите режисьорски опити върху приказките от сборника "Синьото момче разказва" на Александър Вутимски, пиесата "Януари" на Йордан Радичков, "Дванайсета нощ" на Шекспир, "Мъртви души" на Н. В. Гогол, "Хиполит" на Еврипид, "Краят на играта" на Самюел Бекет.