Станислав Недков – Стъки: Cage of Glory е страхотен турнир!

Станислав Недков - Стъки от 10-годишен влиза в спортното училище "Георги Раковски" в родния си град Велико Търново и започва да тренира борба - свободен стил, заедно със сумо - звездата Kotooshu (тогава Калоян Махлянов). Многократен медалист от републикански първенства на България и победител в доста наши и международни турнири по ММА.

- Здравейте, какво очаквате от Cage of Glory 4 на 13 юли в Обзор?
- Очаквам отново да се получи страхотен турнир! Бях първият българин, организирал състезание по ММА в зала. Моите приятели Митко Урумов (организатор) и Николай Добруджански (мач-мейкър) пък са първите, направили ММА-турнир в клетка - Cage of Glory, на толкова високо ниво. Подобни прояви сме гледали само по интернет или по телевизията. Без гръмки имена се получава невероятна атмосфера. Бойците искат да се докажат, преследват цели и става интересно.

- Кои вървят по Вашите стъпки?
- Във Варна и в доста клубове в страната има момчета с нужните качества, хъс и воля за подготовка. Те имат нужда от подкрепа от бизнеса, от хората с възможности. Затова призовавам хората с пари във Варна да обърнат внимание на бойците – защото спорта е много, не само здраве, но и дисциплина, култура, а и лекарство за пороците!

- Мнението Ви за развитието на ММА у нас?
- Вече има къде да се гледат турнири. И бойците напредват заедно с феновете. Има наши момчета в добри вериги в чужбина. С тях скоро ще се гордеем.
- Кога се връщате на ринга?

- Имах нужда от почивка. Отново тренирам, постепенно влизам в зала, навлизам във форма и до Нова година смятам да направя 1 мач. Искам да се похваля, че подписах договор за 4 срещи с UFC! А като гост ще бъда на Cage of Glory 4. Ще подкрепя организатори и бойци, а защо да не застана и в ъгъла на Драгомир Йорданов, ако ме покани.