Масов бой прекрати мач на стадион Спартак

Спорт

05-06-2013, 13:05

Снимка:

Varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Футболистите на община Антоново и Израел си спретнаха як пердах на Световните работнически игри

Масов бой се разигра на един от футболните мачове от световните работнически игри, които се провеждат във Варна. Двубоят между тима на Израел и този на община Антоново, който се игра на стадион "Спартак", беше прекратена в 38-ата минута заради зверско сбиване между двата отбора. При резултат 5:0 за гостите, пред наказателното поле на Антоново е извършено нарушение от играч на българския тим.

"Топката беше спорна, като и двамата се опитаха да играят с нея. В следствие на това се удариха с бутоните. Размениха остри реплики, след което последва юмручна схватка, в която се включиха и щабовете на двата отбора”, разкри дикторът на стадиона и варненски статистик Иван Карабаджаков.

Мелето е продължило 5-6 минути, след което страстите са били потушени. Веднага след края на боя, главният съдия от Франция Патрик Ралиш е надул свирката за край на мача. Преди това той се е посъветвал с помощниците си от Варна – Милен Станев и Михаил Кръстев, след което без колебание е прекратил мача.

На двубоя са присъствали и двама полицаи, които заради първоначалната мирна и тиха обстановка са седнали на трибуните. Докато обаче органите на реда се доберат до терена, за да разтърват биещите се, мелето е приключило.

От организационния комитет на игрите ще вземат по-късно днес решение как да накажат провинилите се отбори. Те ще се съобразят и с доклада на дежурния делегат Ивайло Попов, който е бивш вратар на Черно море. Възможно е и българите, и израелците да бъдат дисквалифицирани от международния спортен форум.