На работа с правителството ще разчита Бозов като кмет

Новините

03-06-2013, 10:58

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Като основен коз на Бозов социалистите изтъкват и факта, че е подготвен за поста, след като в продължение на пет години е бил в екипа на подалия оставка кмет.

Ако стане кмет на Варна на 30 юни, доц. Христо Бозов ще разчита на добра работа с новото правителство. Това заяви днес кандидатът за градоначалник. Твърдението е подкрепено от депутата Борислав Гуцанов - лидер на градската организация на БСП, която застана зад досегашния заместник на Кирил Йорданов.

Като основен коз на Бозов социалистите изтъкват и факта, че е подготвен за поста, след като в продължение на пет години е бил в екипа на подалия оставка кмет. Доцентът бързо и веднага щял да се заеме с функциите си. "Няма време за експерименти. Не може и да се обещава много на варненци,тъй като бюджетът вече е приет. Но сега трябва да се подготвят нещата за следващите две години, за да се заемем сериозно с благоустрояването на града", заяви Бозов. Именно на пари за благоустрояване, той ще разчита на централния бюджет, от който ще иска също финансиране за решаването на проблема с детските градини, за развитието на Варна като културна и спортна столица и туристическа дестинация. Акцент в действията, както на Бозов, ако стане кмет, така и на Гуцанов като депутат, ще е преместването на пристанището и строежа на нови места за мощностите.

Питане до парламента ще подготви депутатът Гуцанов, за това кой и как е изхарчил японския заем, въпреки че в края на миналата седмица на този въпрос беше даден отговор от екипа на новия министър на транспорта и бивш директор на Пристанище-Варна, Данаил Папазов. Пред журналисти кап. Папазов даде думата на зам.-генералния директор на ДППИ – Ангел Забуртов, който обясни,че след решението за взимане на заема през 2006 година,преди влизането ни в ЕС, така и не се е стигнало до превеждане на парите към България. Договорът е прекратен и никога нито една японска йена не е постъвала по сметка на българска институция или държавно предприятие, категоричен беше Забуртов.