Владо Стоянов отпрати двамата от Черно море

Спорт

02-06-2013, 22:21

Снимка:

Varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Още трима "моряци" в националния

Слави Сталев и Георги Радев аут за квалификациите за Евро 2013

Дама от основните футболисти на националния отбор по футбол до 19 г. и играчи на варненския Черно море Слави Сталев и Георги Радев изненадващо отпаднаха от групата на "лъвовете" за квалификациите за Евро 2013. Селекционерът Владо Стоянов изненада с решението си да извади двама от основните футболисти за важните двубои с домакина Португалия, Дания и Чехия.

Любопитното е, че двамата моряци са неизменна част от националния отбор и до този момент не се пропускали мач за България в тази възрастова група. Двамата излизат титуляри във всеки мач на тима от година и половина. Единсвеният моряк, който ще играе за националите е стражът Георги Китанов, който ще бъде наблюдаван от представители на няколко европейски гранда.

Според специалисти, решението на Стоянов е повече от странно, тъй като Сталев и Радев са най-добрата централна двойка защитници в този набор. На тяхно място обаче бяха взети играчи от Ботев (Пд), които до този момент почти нямат записани игрови минути за Лъвовете.

Мачът с "иберийците" e на 4 юни от 20 часа на стадион "Ещадио до Мар", в Порто. Два дни по-късно "лъвовете" излизат срещу Дания от 18 часа на "Ещадио Мунисипал" в Повоа де Варзим. Последната среща от групата ще се играе от 20 часа на 9 юни отново в Повоа де Варзим, а съперник на българите ще бъде тимът на Чехия.