Пак спряха автобусите по линия № 13

Автобусите не се движат от 13 часа днес

Градските автобуси с № 13 отново не се движат. Причината рейсовете да бъдат спрени от 13 часа днес е, че нахалните "бакшиши", които превозват пътници на цената на автобусния билет, са се завърнали. Днес отново е имало пререкания между таксиджии и шофьор на автобус. този път до бой не се стигнало, "Транстриумф Холдинг" АД, отговаряща за обслужването на автобусната линия са категорични, че рейсовете няма да вървят докато контролните органи бездействат.

От компанията преустановяват превозите за втори път в знак на протест. Първото спиране на автобусите с № 13 бе от 21:00 часа на 30 май. 

И тогава причина за налагането на крайната мярка бе завръщането на таксиметровите коли, извършващи нерегламентирани превози по същото направление, веднага след прибирането на екипите на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация".

До ескалиране на проблема се стигна, след като малко преди 8 часа, на 30-и май, шофьор на "Транстриумф Холдинг" АД бе пребит от трима шофьори на нелегални таксита, затова че не им е позволил да карат пред автобуса и да качват пътници. Часове след побоя екипи на ИААА и полицията обхождаха района и нелегалните таксита изчезнаха. След прибирането на контролните патрули, пиратските коли отново се върнаха на ул. "Евлоги Георгиев", за да покрият направление № 13, което доведе да принудителното спиране на автобусите.