Варненски екип грабна приза "Усмивка на годината 2013"

Животът

27-05-2013, 13:48

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

В категория "Имплантологичен случай" за втора поредна година

Варненски екип воден от доц. д-р Методи Абаджиев грабна приза в категория "Имплантологичен случай" в националния дентален конкурс "Усмивка на годината", отличаващ постиженията на българските лекари по дентална медицина и зъботехници.

Световноизвестни авторитети в областта на денталната медицина, журираха анонимно кандидатурите на участниците. 14 специалисти от различни сфери на денталната медицина бяха номинирани за участие в конкурса, като съгласно регламента, те се състезаваха в шест категории: "Комплексно естетично възстановяване", "Керамични възстановявания", "Композитни възстановявания", "Червена естетика", "Ортодонтски случай", "Имплантологичен случай".
Случаят, с който д-р Абаджиев печели престижната награда е с продължителност на лечение  18 месеца, преминало през множество екстракции на зъби, поставяне на 14 импланта, костно изграждане  в ширина и височина в няколко участъка, мекотъканни присадки, поставяне на индивидуални надимплантатни пънчета и окончателни конструкции от циркониев диоксид.