Кърлежи нахапаха 33-ма за седмица

Животът

23-05-2013, 18:38

Снимка:

© Varnautre.bg/ Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Според данните, през изминалата седемдневка няма заболели от кърлежопреносими болести

33-ма варненци са били ухапани от кърлежи през изминалата седмица, сочи седмичната сигнална справка на Регионалната здравна инспекция. 17 от засегнатите от опасните животинки са от морската столица, а останалите 16 души са от областта. Според данните, през изминалата седемдневка няма заболели от кърлежопреносими болести. В биологичната лаборатория на РЗИ Варна са постъпили 6 проби за изследване за кърлеж.

За периода от 18 до 22 май в здравната служба е регистрирана заразна заболеваемост в
характерните за сезона граници. През изминалата седмица по-малко са болните от чревни инфекции - 43 регистрирани случая спрямо 58 от предходната. 35 са заболелите от ентероколити, трима са пациентите с вирусни хепатити, три са случаите на салмонелози и по един са регистрираните с ротавирусен ентерит и колиентерит.

Леко е намалено нивото на заболеваемостта от въздушно-капкови инфекции и е за сметка
на варицелата. Регистрирани са 62 случая на въздушно-капкови инфекции срещу 158 въздушно-капкови инфекции от предходната седмица. Един болен от грип е настанен в Инфекциозна клиника на болница "Св. Марина" през предходната седмица.

В имунизационния кабинет са преминали общо 40 лица. Проведени са 37 имунизации. С ваксина против жълта треска са обхванати 21 лица. В консултативния кабинет по СПИН през отчетния период безплатно са консултирани и изследвани 26 лица. Извършени са 61 епидемиологични проучвания на болни с ОЗБ, хоспитализирани в МБАЛ "Св. Марина".