Ангела Меркел отново е най-влиятелната жена в света

Новините

23-05-2013, 07:07

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

На второ място е Дилма Русеф

Германският канцлер Ангела Меркел отново бе обявена за най-влиятелната жена в света за тази година, след като оглави класацията на „Форбс“ през 2012 и 2011 г., пише Az-jenata.

На второ място в престижното подреждане е президентът на Бразилия с български произход Дилма Русеф, следвана от съпругата на Бил Гейтс, бизнес дамата и изявен филантроп Мелинда Гейтс.

Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън губи второто място, на което бе миналата година, и сега е пета, веднага след първата дама на САЩ Мишел Обама, която се изкачва от седмо на четвърто място. Французойката Кристин Лагард, директор на Международния валутен фонд, минава с едно място напред и е класирана седма.

Най-младата в класацията е 27-годишната ексцентрична певица Лейди Гага, класирана на 45-о място. Най-възрастната е британската кралица Елизабет II (87 г.), която е четиридесета в класацията.

Дамите в списъка на списание „Форбс“ са от 26 страни. Девет от най-влиятелните жени са държавни глави. На 11-о място е президентът на Южна Корея Пак Гън Хе, посочва БТА