Разследващите поискаха още месец за смъртта на Пламен Горанов

Крими

22-05-2013, 16:58

Снимка:

Varnautre.bg /архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

След края на наказателното производство записите от камерите около Общината ще бъдат предоставени на близките

Разследването за самозапалването на Пламен Горанов ще бъде удължено с месец. Това съобщи пред petel.bg говорителят на варненската районна прокуратура Десислава Йотова.

36-годишният варненец пламна пред сградата на общината рано сутринта на 20 февруари. След това Горанов бе настанен за лечение във Военноморска болница с над 70% изгаряния. Въпреки усилията на лекарите и десетките варненци, които дни наред даравяха кръв, Пламен почина на 3 март.
Едва след края на разсlедването ще бъде изпълнена молбата на близките и приятелите на Горанов записите от камерите около Общината, запечатали самозапалването му, да им бъдат предоставени.
Видеозаписите на самозапалването на Пламен Горанов от охранителните камери на община Варна ще бъдат съхранени, съобщи още през март говорителят на Районната прокуратура Десислава Йотова. Те обаче могат да бъдат показани едва след края на наказателното производство, уточни тя. Техническа експертиза е доказала, че върху тях няма приложена манипулация. Няма и доказателства Пламен Горанов да е подпомогнат от някого за самозапалването на 20 февруари.