Джорджия Кадоглу: Не ми дават да плувам в комплекс Приморски

Спорт

21-05-2013, 15:25

Снимка:

АРХИВ

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Благодаря на шефа на Спортни имоти, че ми осигури басейн Делфини като база за подготовка, каза спортист №1 на месец април на Спортното училище Георги Бенковски

Най-добрата варненска плувкиня Джорджия Кадоглу за пореден път спечели отличието за спортист №1 на месец април на Спортното училище Георги Бенковски. Състезателката на клуб Астери стана първа и в онлайн анкетата на сайта Спортист на Варна с убедителните 49,39%.

На церемонията по награждаването Златната рибка се оплака, че не е допусната да тренира на най-добрата плувна база в града – плувен комплекс Приморски. Именно Джорджия е една от спортистките, които редовно прославят Варна със спечелени си медали от различни състезания.

През изминалия месец варненската плувкиня спечелени 9 медала - 6 златни и 3 бронзови и подобри два рекорда. Тя завоюва отличията си по време на Балканското първенство в Лариса (Гърция) и 31-вия международен турнир Ниовия, провел се в Солун.

"Според наредбата на общината, аз не мога да използвам Приморски за подготовка. Не ми дават да тренирам там. Благодаря на г-н Николай Гочев (б.ред. шеф на Спортни имоти), че ми осигури база за подготовка и мога да ползвам басейн Делфини, коментира Кадоглу.