Делфините отново помагат на деца с увреждания

Животът

21-05-2013, 11:33

Снимка:

dcdmui-zlatoust-varva.blogspot.com

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Средствата за обзавеждането на стая за релаксация в дневен център за деца и младежи с умствена изостаналост са събрани от продажба на картички

Стая за релаксация в дневен център за деца и младежи с умствена изостаналост "Св. Йоан Златоуст" ще открият младежите от неформалната организация PTPI "Делфините". В четвъртък от 10.30 часа. Средствата за обзавеждането са събрани изцяло от младежите след традиционната им Коледна благотворителна кампания.

Младежите доброволци в продължение на два месеца правиха хиляди прекрасни картички, продаваха ги и събраха 12 600 лева. 2 200 лева от тях бяха вложени в реновирането на тази стая, закупуването на пералня със сушилня и прахосмукачка за центъра.
Само месеци по-рано младежите от Делфините вложиха 4 600 лева и създадоха стая за свободното време на незрящите деца от училище за деца с нарушено зрение "Д-р Иван Шишманов" с три компютъра, широкоекранен телевизор, удобни мебели, пералня и сушилня. С 5 000 лева от събраните средства подпомагат операцията на залято с киселина момиче-сирак, на което ще бъде поставено изкуствено око. Младежите вложиха средства и за специални креватчета на деца с церебрална парализа в дома в село Рудник.