Черно море удари класически Локо (Пд) по пътя към спасението

Спорт

18-05-2013, 20:23

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Бергонси, Инканго и Георги Илиев се разписаха в мрежата на "смърфовете" за 3:0 на "Тича"

Черно море си свърши работата перфектно в мача с Локомотив (Пд) и добави нови три точки за мисията "Спасение от изпадане" този сезон. Отборът на Георги Иванов-Гонзо би с 3:0 "смърфовете" на "Тича" и вече има 31 пункта. Пловдивчани пък си остават с 39. Домакините откриха резултата още в 8-ата минута, а точен беше Бергонси. В 40-ата Инканго покачи на 2:0, а в 90-ата капитанът Георги Илиев оформи крайния резултат. Асистенциите за първите две попадения бяха на Симеон Райков. Около 3000 бяха феновете по трибуните на "Тича", не повече от трийсетина от тях бяха "смърфове". Треньорът на Локомотив Стефан Генов беше посрещнат с аплодисменти от варненските фенове. Както е известно този специалист води Черно море малко преди да поеме "смърфовете".

Домакините започнаха мача със сериозен натиск и още в 4-ата минута създадоха отлична възможност да поведат в резултата. Инканго беше изведен сам срещу Денчев, опита се да направи лъжовен финт, за да заблуди вратаря на гостите и вместо да опъне мрежата зад него, търкулна топката в ръцете му. В 8-ата обаче резултатът беше открит в полза на Черно море. Точен с глава беше Бергонси, който засече отлично центриране на Симеон Райков в мрежата на излезлия неразчетено Денчев.

И след откриването на резултата Черно море продължи да е по-активният от двата отбора на терена. Играта се водеше предимно в полето на гостите, но опитите на нападателите на домакините да променят резултата на доведоха до успех. В 18-ата минута Райков отправи силен шут, но топката мина над вратата на Денчев. В 22-ата отново бившият левскар опита да отбележи, но този път ударът му мина встрани от вратата. В 32-ата и Инканго се пробва с шут от далечно разстояние, но неуспешно. Постепенно темпото на игра спадна и атаките към Денчев се случваха по-рядко. Футболистите на Локомотив не създадоха нито една опасност пред вратата на Китанов. Гостите почти не минаваха центъра на терена и не затрудниха Черно море по никакъв начин.

В 40-ата минута Симеон Райков изработи втори гол за домакините. Най-добрият на терена в този мач изведе Брус Инканго фронтално срещу вратата на Локомотив. Французинът шутира, топката се удари в дясната странична греда и се оплете в мрежата за 2:0. В 43-ата Георги Илиев пропусна да отбележи трето попадение, след като Инканго достигна топката на аутлинията и я подаде перфектно на капитана. Последният обаче шутира покрай вратата. В следващата минута Симеон Райков за пореден път се пробва да вкара гол с шут от далечно разстояние, но този път Денчев се прояви отлично и изби.

Две минути след началото на второто полувреме Инканго и Илиев направиха отлична комбинация, но шутът на французина беше избит от Денчев. Топката попадна у Симеон Райков, който също опита да разстреля вратаря на гостите, но топката излезе в аут.

В 55-ата минута "смърфовете" записаха и първото опасно положение пред съперниковата врата в мача. Валери Георгиев опита воле от границата на пеналта. Вратарят на Черно море Китанов обаче се хвърли, изби в корнер и предотврати сигурен гол.

От средата на второто полувреме темпото на игра съвсем спадна. Двата отбора се примириха с резултата и чак в края на двубоя се посъбудиха. В последната минута Георги Илиев оформи крайното 3:0. Той се възползва от лошо изчистване на Денчев след много силен шут на Капитанов и довкара топката в мрежата на пловдивчани. Във втората минута от добавеното време след редовните 90 пък Христо Златински уцели гредата в опит да отбележи почетно попадение за гостите.

СТАТИСТИКА:

ЧЕРНО МОРЕ - ЛОКОМОТИВ (ПД) 3:0
1:0 Бергонси 8
2:0 Инканго 40
3:0 Георги Илиев 90

ЧЕРНО МОРЕ: 33. Китанов, 25. Емилов, 15. Александров, 3. Р. Колев, 91. Атанасов, 14. Божилов (59-Камазола), 6. Бергонси, 21. Г. Илиев, 19. Инканго (69-Манолов), 83. Идалго (83-Капитанов), 11. Райков
Резерви: 1. Михайлов, 30. Капитанов, 24. Сталев, 13. Т. Колев, 18. Комел, 5. Камазола, 10. Манолов
Треньор: Георги Иванов

ЛОКОМОТИВ (ПД): 1. Денчев, 3. В. Георгиев, 5. Ковачев, 19. Садула (81-Николов), 55. Кавдански, 17. Марков (79-Запрянов), 16. Златински, 77. Диего, 89. Маламов, 9. Мирчев, 4. Абушев
Резерви: 30. Жилков, 14. Николов, 11. Запрянов, 10. Тимонов, 6. Котев, 20. Р. Колев, 88. Стефанов
Треньор: Стефан Генов

Жълти картони: Камазола (Черно море); В. Георгиев (Локомотив Пд)

Червени картони:

Съдии: Димитър Андреев; Петко Павлов, Пламен Георгиев
Четвърти съдия: Станислав Ставров

Стадион: "Тича", Варна