Тричасов музикален маратон днес благотворително за кап. Собаджиев

Животът

18-05-2013, 13:17

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Благотоворителният концерт започва в 18 часа в Летния театър

Благотворителен концерт за набиране на средства за правната защита на кап. Светлозар Собаджиев ще има днес във Варна. Тричасовият музикален маратон ще бъде в Летния театър, с начален час - 18. Ще участват Васко Кръпката, Валди, Фанданго, Хадес, Ива Иванова. На сцената ще излязат още Славина Калканджиева и госпъл хорът към НУИ “Добри Христов”. 

Цената на билетите е 10 лева, като те могат да бъдат закупени и от офиса на Юни Турс на ул. "Соф. Врачански" 13. В Летния театър ще има и шест кутии, ако някой иска да дари допълнителни средства.

Делото на кап. Собаджиев, който от март 2011 година лежи в панамския затвор "Ла Хоя" без присъда е насрочено за 28 май. Дотогава трябва да се съберат общо $40 000 за адвокатската защита на капитана. Партиите във Варна са дарили 7 000 лв. оповестиха от инициативния комитет. $ 2 000 са дарили от морска фирма, а 2 000 лева са постъпили в сметката от различни физически лица. Малко над 1 000 лева са събрани от смс кампанията.

По време на процеса на 28 май кап. Собаджиев ще има подкрепата, освен на приятели и на Асоциацията на пилотите в Панама, съобщи шефът на Българската асоциация на морските капитани кап. Димитър Димитров. Близките на Собата се надяват делото да приключи в полза на българския капитан още на първото заседание.