Хитрец отнесе година и половина условна за завлечен лаптоп

Крими

15-05-2013, 16:21

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

29-годишният варненец заложил компютъра, а на приятеля си казал, че го откраднали

1 година и 6 месеца лишаване от свобода, отложени с 3 години изпитателен срок – това наказание наложи  Варненският районен съд на 29-годишен варненец за присвояване. В процедура на съкратено съдебно следствие 29-годишният В. Петров бе признат за виновен, че през януари миналата година противозаконно присвоил движими вещи на свой приятел – преносим компютър и чанта за него. 

Петров помолил свой приятел да му предостави за няколко дни лаптопа си, за да може приятелката му до го ползва при подготовка за студентски изпит. Пострадалият откликнал на молбата и предоставил личния си компютър, заедно със специално закупена за него чанта.

Почти веднага след придобиването на чуждата вещ подсъдимият изпаднал във финансови затруднения и заложил лаптопа, като след изтичане на срока за откуп, чуждата вещ била продадена от заложната къща на непознато лице.

Междувременно Петров уведомил приятеля си, че в квартирата му е била извършена кражба на вещи (сред които и лаптопа),  но го успокоил, че компютъра е открит и задържан от разследващите органи като веществено доказателство. Впоследствие потърпевшият разбрал, че неговия приятел го лъже и сигнализирал в полицията.

29-годишният В. Петров бе осъден за конкретното присвояване на 1 година лишаване от свобода, но след групиране с наложени му предходни наказания по други две дела на Варненски райнен съд, той бе осъден да изтърпи най-тежкото от тях - 1 година и 6 месеца лишаване от свобода, с 3 г. изпитателен срок.