50 артисти се събират за петото CONTEMPO

Варна Лайф

14-05-2013, 09:39

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Човешките взаимоотношения, бъдещето, диалогът между поколенията и културните пресечни точки са едни от акцентите в програмата

В 11 ключови позиции във Варна между 16 и 20 май ще гостуват над 50 артисти от България, Австрия, Германия, Гърция, Финландия, Полша и Швейцария в рамките на петото издание на международния фестивал за съвременно изкуство CONTEMPO. Соло презентации, кураторски проекти, прожекции, мултимедия и пърформанси ще разкрият пред варненската публика в динамичен вариант тенденции в съвременното изкуство и интересите на младата арт генерация.

Човешките взаимоотношения, бъдещето, диалогът между поколенията и културните пресечни точки са едни от акцентите в програмата.

contempo се осъществява по идея на художничката Рая Георгиева /1978-2009/, от фондация "Рая Георгиева" с партньорството на варненските частни галерии, на сдружение "Морско синьо", Община Варна, Археологически музей Варна, както и на варненски общественици и културни експерти, представители на бизнеса и културната администрация.