Варненска фирма "опакова" къщи

Животът

14-05-2013, 09:25

Снимка:

Топ принт

Автор:

doret

Всичко от Автора

Варненската фирма „Топ принт“ от три години предлага на българският пазар „опаковане на строящи се сгради“. Проектът в стил Кристо изисква доста усилия от страна на екипа на фирмата, но не и висока инвестиция.

Често се възмущаваме от „строителните площадки“ и хаусът около строящи се и незавършени сгради. Сравняваме „безпраховите технологии“ на австрийските строителни компании с нашите... Гледаме интересни фасадни решения... но не се замисляме, че една строяща се сграда може да се превърне в интересна гледка.
Варненската фирма „Топ принт“ от три години предлага на българският пазар „опаковане на строящи се сгради“. Проектът в стил Кристо изисква доста усилия от страна на екипа на фирмата, но не и висока инвестиция. Напротив.
Неотдавна „Топ принт“ приключиха „опаковането“ на 9 еднофамилни къщи в известно голф-игрище.
В какво се състои изработването на нова фасада? Първо се прави проект на сградата, с 3D визуализация. След това дизайнерите „пренасят“ визията върху проект за печат. Визията на сградата се печата на винилна мрежа. Следва монтажът. Той изисква прецизност и компетентност. „Последният ни проект ни отне три седмици, а монтажът направихме с помоща на шестима професионалисти“ каза Иван Димитров, управител на Топ принт – Варна.
„Винилната мрежа може да издържи цели три години, дори и при лоши атмосферни условия“ заяви още г-н Димитров.
Все повече инвеститори отправят запитване за тази услуга, защото това е добър начин да представят пред клиентите си, как ще изглежда сградата в завършен вид. Другото предимство е, че опаковането на фасадата решава много проблеми по отношение на опазването на околната среда.
Инвестицията в подобни винилни мрежи не е висока. Особено във време на криза, когато строежът на някои сгради се бави повече от очакваното, собственици на кооперации използват този метод. Екипът на фирма „Топ принт“ ни увери, че няма сграда, дори и с най-сложната архитектура, която да не може да бъде опакована. А ефекта от подобно „опаковане“ можете да прецените сами, снимките са красноречиво доказателство за атрактивността на услугата.