Важни съвети за работа със социалните мрежи

Животът

11-05-2013, 07:30

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Много компании са забранили Facebook в офисите си

Да – практически сме свободни да правим всичко, технически ни е позволено да правим почти всичко, но етикетът поставя в рамка основни правила, които би трябвало да са общовалидни за по-приятното съжителство и по-лесното общуване помежду ни, съветва Az-jenata.

Дори в социалните мрежи, където гръмко тръбим за свобода на словото, качваме всякакви снимки за да впечатлим всякакви хора, понякога се позабравяме и стигаме до там да ги отблъскваме. Защо и как... „facebook етикетът“ обяснява:

Омразата

Почти всеки втори човек ще ни каже „Мисли позитивно, прощавай, не се оставяй на негативни емоции!" и реално погледнато – защо не? Доста често е много по-лесно да захвърлим егото си и да не се косим за преходни неща. Има обаче хора, които не само се вкопчват още по-здраво в самочувствието и достойнството си, но и се постарават всички около тях да разберат колко са нещастни и разочаровани. Нека си го признаем – никой не обича ежедневно да е косвено съпричастен с проявата на негативизъм на останалите, четейки излиянията им. Своеобразно правило: не ангажирайте останалите твърде много с разочарованията си. Най-интимните преживявания си струва да споделите с близки и приятели. Останалото е без значение.
Отбелязването
Събуждате се някоя приятна сутрин и установявате, че сте били отбелязани в 16 нови снимки от купона снощи, на 7 от тях някак се смесвате с тълпата, на 3 сте с голяма чаша в ръка, на 1 сте директно с бутилката в ръката, на 2 от тях сте някъде зад пердето от дим, а на 3 от тях не можете да повярвате, че това сте вие. Образно казано! На много малко хора им е все едно какви снимки имат в профила си, но останалите държат да са сравнително представителни или толкова непредставителни, колкото смятат, че характерът им би позволил. Когато ще отбелязвате някой от приятелите си в снимка, първо поискайте позволение, особено ако изпитвате съмнения, че той може да е против.
Семейното положение
Кога е моментът да промените семейното си положение на „обвързани“? Отговорът е един – когато с партньора си сте обсъдили ситуацията, отношенията и намеренията си. Представете си каква би била реакцията му, ако вие заявите пред всичките си познати, че сте обвързани, а той има нужда от още малко време да поеме сериозността на взаимоотношенията ви. Внимавайте и изчаквайте – това е добър начин да се предотвратят конфликти.
Безпокойство и граници
Няма нищо лошо в общуването. Ако обаче прекарвате часове пред компютъра, обновявайки състоянието си, споделяйки най-спонтанните си мисли, отбелязвайки хора в постове, „сръчквайки“ всички наред и въобще ангажирайки виртуалното пространство със себе си, потърсете начин да се овладеете. Звучи преувеличено, но действително има хора, които не познават и не признават преходността на времето и се забравят в „нереалния“ свят. Нищо чудно, че много компании са забранили Facebook в офисите си, за да подобрят качеството на работата на служителите си.