Радан Кънев: Съжалявам, че Павлова и Орешарски избягаха от дебат пред варненци

Мисия Варна

09-05-2013, 17:03

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Водачите на листи трябваше да говорят за работата, доходите и сигурността на хората

Водачите на листите на ГЕРБ, Коалиция за България и „България на гражданите” - Лиляна Павлова, Пламен Орешарски и Даниел Вълчев - не пожелаха да дискутират публично по проблемите на Варна и България и да защитят позициите си и програмите за управление на България. Те бяха поканени на дебат на тема „Работа, доходи и сигурност за варненци“ на 10 май (петък) от 12:00 часа в зала 6 на Фестивален и конгресен център – Варна, от водача на листата на ДСБ-БДФ Радан Кънев. Поканите бяха занесени на ръка в централите на посочените политически сили, с молбя да потвърдят до 14 ч. днес, предвид необходимата техническа подготовка.

„В изминалите дни от предизборната кампания всеки от нас се срещна с избирателите, обмени мисли и идеи. Нека покажем в дебат пред варненци, че сме готови да отстояваме позициите си и с разум да работим за просперитета на България”,  написа Радан Кънев в поканата.

На практика лидерски сблъсък във Варна не се случи по време на  цялата кампания. Павлова и Орешарски високомерно  подминаха възможността  открито в очите да отговорят на варненци какво ще направят, за да се подобри  животът им. Само преди ден „неподходящ” за Павлова и Орешарски се оказа и блиц-дебатът на Дарик-Варна. 

 

„Искрено съжалявам,  че гражданите на Варна бяха лишени от възможността да направят избора си въз основа на пряк политически  сблъсък на лица и позиции.

И през последния ден на кампанията си ние ще продължим да предлагаме на варненци конкретни решения”, коментира Радан Кънев.

 

„Благодаря на Даниел Вълчев, който ми се обади по телефона, за да ме информира, че няма да участва, но би го сторил, ако тя беше уважена от ГЕРБ и БСП.”,  допълни Кънев.