Прибраха кандидат депутат след акция за купуване на гласове (+)

Крими

09-05-2013, 14:29

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Полицията е атакувала няколко адреса във Варна, иззети са 100 000 лв. и списък с 12 000 имена

Полицейска акция срещу купуването на гласове е имало късно снощи във Варна, научи Varnautre.bg. Проверявани са няколко адреса, единият от които е около църквата "Св. Петка". Има задържани за разпити. За акцията потвърди шефът на варненската полиция комисар Тодор Иванов, но отказа всякакви подробности. По непотвърдена информация един от прибраните е кандидат за депутат от листата на ДПС във Варна. Той е привикан за разпит. При акцията са били иззети 100 000 лв. и списък с 12 000 имена. 

По информация на говорителя на Окръжна прокуратура, Радослав Лазаров, към 8 май 2013 г. на територията на Варненски окръг във връзка с търговия на гласове три преписки са приключени с постановление за отказ, две все още са в процес на производство и има едно заведено досъдебно производство. Той също отказа подробности.

Според областния лидер на ДПС Ерджан Себайтин част от районните председатели на ДПС са привиквани за справка в областната дирекция на полицията, заради донос, написан най-вероятно от бивши членове на ДПС, пише Накратко.бг. "Преглеждани са списъците на нашите членове, но ние не се занимаваме с купуване на гласове и нямаме списъци", твърди Себайтин.

Според frognews.bg по време на акцията е разбита тайна организация за купуване на над 40 000 гласа. Иззети са списъци, в които надлежно са отбелязани хората, на коите вече е платено и други, на които предстои да се дават пари. 

"В грандиозната афера били замесени двама кандидат депутати от партия, считана от някои за етническа, научи Фрог нюз от свои източници в морския град.

Това е най-мащабното незаконно купуване на гласове у нас през целия преход, коментираха запознати. При обиските са открити и крупни суми, произхода на които е неясен.

Спешно е докладвано на главния прокурор Сотир Цацаров за скандалните разкрития. Досега никой обаче не дава официална информация от прокуратурата, за какво точно става въпрос и как ще се процедира с изловените „по бели гащи” кандидати за народни представители".