Варна вече си има Алея на спортната слава в Морската

Мисия Варна

09-05-2013, 13:17

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Новата алея в Морската

По време на ремонта е изградено ново цялостно осветление, поставени са защитни огради, има десет къта за отдих с пейки

Алея на спортната слава беше официално открита днес в Морската градина. Нямаше рязане на трикольорна лента, а областният управител Коста Базитов плисна менче с вода на млади лекоатлети от Варна, които символично откриха обновената отсечка. Известна досега като Станчовата алея, тя вече е идеална както за разходки на пешеходците, така и за велосипедистите.

До момента в проекта са вложени около 700 000 лв., обяви изпълнителният директор на "Холдинг Варна" Милчо Близнаков. Отсечката е дълга километър и половина и е широка пет метра. Изцяло е подновен асфалтът, поставени са бордюри и в двата края, направена е и алейна канализация, която да може да отвежда дъждовните води. По време на ремонта е изградено ново цялостно осветление, поставени са защитни огради, има десет къта за отдих с пейки и три площадки с фитнес уреди за спорт на открито за свободно ползване от гражданите.

Близнаков съобщи още, че строителните дейности на крайбрежната алея също са към края си. Предстои завършване на колекторите и заустване на водите, които се отичат от ската. В летните месеци ще бъде извършен мониторинг, като очакванията са наесен държавна комисия да издаде разрешително за пускане на обекта в експлоатация.