Спартак 1918 загуби в Етрополе, двама дебютират за "соколите"

Спорт

08-05-2013, 21:14

Снимка:

АРХИВ

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Варненци отстъпиха с 0:1 срещу Чавдар

Отборът на Спартак 1918 загуби гостуването си на Чавдар в среща от 23-ия кръг на "Б" група. "Соколите" отстъпиха с 0:1 в Етрополе. По този начин варненци записаха четвърти пореден двубой, в който не успя да отбележи гол. Спартаклии нямат попадение от 14 април, когато Венци Маринов се разписа при загубата с 1:2 от Раковски. Преди тази среща възпитаниците на Иван Найденов направиха три нулеви равенства.

През първото полувреме "соколите" изпуснаха да поведат в резултата на три пъти. Първо Георги Димитров уцели гредата от воле, а в 42-рата минута Цачев и Филипов излязоха сами срещу защитник, но така и не успаха да реализират гол.

През втората част домакините успяха да реализират. В 55-ата минута Генко спаси удар на футболист от Етрополе, Генко изби, но Йордан Етов довкара топката в мрежата. След попадението варненци заиграха по-добре, но така и не успяха да изравнят резултата.

Въпреки загубата соколите водени от Иван Найденов остават на 8 позиция с актив от 34 точки.

Дебют за варненския тим направиха двама футболисти. Това са Драгомир Казаков и юношата на соколите Вилиян Денчев, който за първи път попада в групата на представителния тим. И двамата се появиха в игра след почивката.

Съставът на Спартак 1918: Генко Славов, Игнат Дамянов, Венци Маринов, Димо Димов, Станислав Иванов, Станислав Желязков, Емил Мартинов, Георги Димитров (60 - Вилиян Върбанов), Иван Цачев, Георги Филипов (60 - Филип Костадинов), Десислав Дяков (65-Казаков).