Засилват мерките за сигурност по празниците

Животът

01-05-2013, 12:11

Снимка:

© Impact Press Group / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

От 4-ти до 6-ти май ще бъдат наложени временни ограничения за движението в централната част

От КАТ-Варна призовават водачите на МПС - жители и гости на град Варна да спазват стриктно правилата за движение и изпълняват разпорежданията на полицейските служители по време на 6-те почивни дни.

Пътната полиция припомня, че отбелязването на празнични дни е свързано с мероприятия, по традиция включващи струпването на голям брой жители и гости на град Варна в района на християнските храмове и централния площад на града. Успоредно с това, периодът от 6 неработни дни дава възможност на жителите на Варна да напуснат града за краткотраен отдих, като по този начин, през последния работен и първите почивни дни се очертава тенденция за чувствително активизиране на автомобилните потоци в посока изходящите направления, а през последните, към входовете на града.

Освен това метеорологичната прогноза за затопляне на времето предполага от своя страна и чувствително активизиране на движението на водачите на мотоциклети – една от силно застрашените групи участници в движението, които често със своето поведение на пътя създават рискови ситуации, не само за себе си, но и за останалите участници в движението.
ОД на МВР-Варна ще предприемат засилени мерки по контрол на пътното движение, като основно ще се следи за следните нарушения на ЗДвП:

- управление на МПС след употреба на алкохол;

- управление на МПС от неправоспособни;

- неизползване на обезопасителни колани;

- неизползване на обезопасителни системи за превоз на деца;

- неизползване на предпазни каски от водачи и пътници;

- неправилно изпреварване със създадена предпоставка за ПТП;

- технически неизправни МПС;

- липса на сключена задължителна застраховка “Гражданска отговорност”;

- управление на нерегистрирани МПС.

През първите дни от периода ще има засилено полицейско присъствие по изходящите направления на Варна , а през последните на входящите направления, в т.ч. и с автопатрули с мобилни системи за контрол на скоростта.

По повод на мероприятията, свързани с честването на празниците Великден и Гергьовден, съответно на 4 срещу 5 май и на 6 май 2013 год. ще бъдат наложени временни ограничения за движението в централната част на град Варна и района на площад "Св.Св.Кирил и Методий".