Нов рекорд: Ударник с 3,29 промила, жив е

Крими

29-04-2013, 15:44

Снимка:

© Impact Press Group / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ударник "счупи" дрегера с 3,15 промила

През уикенда хванаха шестима шофьори с общо над 14 промила алкохол в кръвта

26-годишен шофьор е новия рекордьор по наличие на алкохол в кръвта. На 27 април около 2:30 часа по пътя Белослав – Варна, полицаи спират автомобил "Рено" за рутинна проверка.  Шофьор се оказва младеж от село Константиново, който управлява колата след употреба на алкохол. Дрегерът показва 3,29 промила в издишания въздух. Въпреки огромното количество алкохол в кръвта, младежът е жив и здрав. Образувано е досъдебно производство.

Два дни по-рано 50-годишен от Бяла се опита да се мери с младият рекордьор, но не успя. Около 21:50 часа Бяла, при полицейска проверка на водача на "Фолксваген Пасат" е установено, че шофьорът управлява след употреба на алкохол – 3,09 промила в издишания въздух. Образувано е бързо полицейско производство. 

Посред бял ден е бил спипан шофьор на пътя Варна-Кичево, до телевизионната кула с 2,46 промила. 48-годишният водач е управлявал "Форд Фиеста".  Друг, шофьор на 43 години е засечен в кв. "Виница" да управлява "Рено Лагуна" с  2,32 промила в издишания въздух. Още двама на Ул "Мир" във Варна и в град Девня са шофирали, следупотреба на алкохол през уикенда. На единият дрегерът е отчел 1,70 промила, на другия - 1,42 промила в издишания въздух.