Петя Кюпова носи успеха на Спартак в Пловдив

Дамите от Варна спечелиха с 1:0 срещу Екомет

Дамите на Спартак Варна успяха да вземат много сладка победа над Екомет (Пловдив) с 1:0 в мач от 14-ия кръг на женското футболно първенство на България. Попадението за варненки вкара Петя Кюпова в 25-ата минута на двубоя в Пловдив. Тя бе изведена от бранителката Гергана Митрева отдясно на атаката, поведе си топката и с удар от въздуха донесе победата на своя тим. Варненки имаха още няколко положения, но не успяха да ги реализират. Вратарката им Тони Ганчева също трябваше на няколко пъти да показва рефлекса си, за да запази трите точки за тима си.

„Изключително сърцата игра на всички футболистки. Не мога да отлича някой, всички играха добре и с голямо желание. Въпреки че имахме кадрови проблеми и това, че пътувахме в деня на мача, показахме дух и си взехме трите точки. Теренът бе тежък, беше и много топло, но показахме че ме по-добрия отбор. Изпуснахме още няколко положения и те имаха своите шансове, но определено сие си заслужавахме победата”, каза пред Varnautre.bg треньорката на тима Елена Пеева.

След тази победа футболистките на Елена Пеева са на пето място в класирането. В следващия кръг варненки приемат шампионките от НСА. Двубоят ще се играе на СК Локомотив на 11 май от 13 ч.