Махнаха Христо Бозов

Мисия Варна

29-04-2013, 11:10

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Архитект Димитър Николов вече е вр.и.д. кмет на Варна

С 26 гласа "за" временният кмет Христо Бозов беше свален от поста. При гласуването нямаше въздържали се. "Против" гласуваха Ивайло Митковски и Николай Недков от ДСБ и Костадин Костадинов от НФСБ. Новият временно изпълняващ длъжността е досегашният зам.кмет Димитър Николов. Избран с 29 "за".

В началото на сесията на общинския съвет оставката на Бозов поискаха 33-ма съветници. Според тях той не изпълнява задълженията си и ангажиментите, които е поел при избирането му.
Против в дневния ред да влезе отмяна на решението им за избор на Христо Бозов за и.д. кмет на Варна бяха единственият представител на БСП в залата Аврам Тодоров, Ивайло Митковски,  Николай Недков и Костадин Костадинов. БСП бойкотираха сесията, а самият Тодоров напусна залата преди да се гласува отстраняването на Бозов.
Искането на оставка предизвика бурна реакция от страна на Младен Живков и 20-ина протестиращи около него. Те започнаха да крещят "Оставка" и да заглушават председателката, която се опитваше да им обясни, че засега това е само предложение, което предстои да бъде гласувано.
Веселин Данов заяви, че неговото сдружение "Обединени за Варна" застава твърдо зад Христо Бозов. Според него варненци трябва да имат най-после кмет, избран не от партии, а от варненци, затова предлагат Христо Бозов да бъде издигнат за постоянен, а не временен кмет. Данов горещо защити и зам.-кмета Богдан Караденчев. Претендирайки, че говори от името на варненци Данов призова да станат всички присътващи в залата, които са зад него. Изправиха се около 20 души - предимно момчета и моичета на близка до ученическата възраст.
Почти веднага след това Данов си тръгна, а с него и сподвижниците му. Друг протестиращ - Владимир Дачев пък заяви на микрофона, че не може Варна да бъде управялвана от хора с присъди, визирайки Данов и Младен Живков, който, според него, лъжел с гладната си стачка, а вместо това пушел скъпи цигари и пиел скъп алкохол в палатката пред общината.