Черно море разби Пирин с 5:1 след куриозен червен картон

Спорт

28-04-2013, 19:04

Снимка:

Varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Вратарят на неврокопчани Абди Абдиков беше изгонен заради шамар зад врата на съотборника си Атанас Фиданин

Черно море разби Пирин (ГД) с 5:1 в мача от 24-ия кръг на "А" група. Точен за варненци в 17-ата минута беше Георги Божилов. В 39-ата Георги Илиев направи 2:0, след като 10 минути по-рано гостите останаха с човек по-малко на терена заради куриозен червен картон на вратаря Абди Абдиков. Стражът на неврокопчани удари съотборник зад врата и Димитър Андреев му вдигна директен червен картон. През второто полувреме резервата Инканго направи 3:0 в 70-ата минута, а в 75-ата се разписа и Симеон Райков за 4:0. В 85-ата минута Капитанов завърши отлична атака на Черно море за 5:0, а почетното попадение за гостите в 88-ата отбеляза Петров. Домакините търсеха победа на всяка цена, за да трупат точков актив в борбата за оцеляване в елита. Неврокопчани също все още не са съвсем сигурни за оставането си в групата на майсторите, въпреки че имаха 7 точки повече от първия под чертата пред мача във Варна.

Черно море започна по-активно и концентрирано мача. Още от първата минута футболистите на Георги Иванов наложиха натиск срещу гостите от Гоце Делчев. Те пък се "окопаха" във и около наказателното си поле, за да се бранят. Силите им обаче стигнаха до 17-ата минута, когато отбраната им се пропука и домакините поведоха с 1:0. Симеон Райков проби по левия фланг, центрира, вратарят Абдиков "увисна" и Божилов с глава прати топката в мрежата му.

Най-любопитната ситуация в мача се случи в 29-ата минута. Две по-рано съдията Димитър Андреев прекъсна мача, за да може футболистите да пият вода. Във Варна е много горещо и се наложи временна почивка. Вратарят на Пирин обаче се сдърпа със съотборника си Фиданин. Футболистът на гостите се ядоса и удари по главата левия бек Абдиков. В последствие стана ясно, че двамата са се сдърпали заради гола на Морето. За тази реакция стражът на гостите получи директен червен картон от съдията. Така от 29-ата минута неврокопчани останаха с човек по-малко заради невероятната глупост на съотборниците Фиданин и Абдиков.

В 39-ата минута Идалго проби по десния фланг и намери с отличен пас капитана на Черно море Георги Илиев около точката за изпълнение на дузпа. От тази позиция опитният футболист на варненци не сбърка и резултатът стана 2:0.

Черно море продължи да е по-добрият отбор на терена и през второто полувреме. Атаките пред вратата на Пирин се редуваха една след друга, а резервният страж на гостите Юсев на няколко пъти се намеси решително и спаси отбора си от нови попадения. В 57-ата минута Гонзо пусна на терена Инканго, който доста раздвижи играта на домакините. Резултатът дойде в 70-ата минута, когато точно той се разписа във вратата на Пирин. Инканго вкара след отличен пас на най-добрия на терена в този мач Симеон Райков и резултатът стана 3:0. Само 5 минути по-късно и самият Райков записа името си сред голмайсторите за 4:0. Гостите от Гоце Делчев бяха напълно безпомощни през второто полувреме на стадион "Тича" във Врана. Домакините се забавляваха с тях и правеха каквото си пожелаят на терена. В 85-ата минута резултатът стана 5:0 след гол на влезлия малко по-рано Капитанов. Почетното попадение за гостите отбеляза резервата Петров.

СТАТИСТИКА:

Мач от 24-ия кръг в "А" група

ЧЕРНО МОРЕ - ПИРИН (ГД) 5:1
1:0 Георги Божилов 17
2:0 Георги Илиев 39
3:0 Инканго 70
4:0 Симеон Райков 75
5:0 Капитанов 85
5:1 Петров 88

ЧЕРНО МОРЕ: 33. Китанов, 35. Емилов, 15. Александров, 3. Р. Колев, 18. Комел (72-Сталев), 14. Божилов, 6. Бергонси, 21. Г. Илиев, 5. Камазола (57-Инканго), 83. Идалго (77-Капитанов), 11. Райков
Резерви: 1. Михайлов, 3. Капитанов, 24. Сталев, 13. Т. Колев, 19. Инканго, 9. Паломино, 91. Атанасов
Треньор: Георги Иванов-Гонзо

ПИРИН (ГД): 83. Абдиков, 3. Пиргов, 4. Дреновички, 5. Гуцев, 6. Фиданин, 8. Лазаров, 9. Хазуров (75-Петров), 10. Марчев (56-Лапантов), 14. Витанов, 21. Панайотов (29-Юсев), 77. Близнаков
Резерви: 88. Юсев, 11. Шишков, 18. Лапантов, 20. Коцев, 22. Киров, 28. Петров, 30. Стоянов
Треньор: Тенчо Тенев

Жълти картони: Сашо Александров (Черно море);

Червени картони: Абдиков (Пирин ГД)

Съдии: Димитър Андреев; Николай Христов, Антоан Георгиев

Четвърти съдия: Георги Давидов

Стадион: "Тича", Варна