Набират благотворително средства с два концерта навръх Цветница

Животът

28-04-2013, 10:56

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Братче и сестриче с рядко заболяване имат нужда от помощ, близките на 28-годишната Станислава организираха минифест

Два благотворителни концерта за набиране на средства са насрочени за тази вечер във Варна. Навръх Цветница, редица танцови състави ще излязат на сцената на читалище "Петко Р.Славейков" във "Владиславово" в помощ на 6-годишния Ники и 5-годишната му сестричка Дени, които страдат от рядко заболяване. Концертът е с начален час 18.30, а билетът за концерта ще е с цена от 5 лева.

Минифестивал в помощ на 28-годишната Станислава, която оживя след два инсулта и кома, и роди здрава дъщеричка, организират нейни близки тази вечер във "Varna live club". Младата жена, която отново е с аневризма има нужда от средства за трета операция. Сумата е непосилна за семейството й.

Непосилно се оказва и за родителите на малките Ники и Дени, ежемесечно да купуват специалните храни и да осигуряват по-нататъшна рехабилитация на болните си деца.

Николай и Деница страдат от рядкото метаболитно заболяване левцинозаоще от раждането си. Тъй като децата не могат да преработват 3 аминокиселини, трябва да спазват строга нискобелтъчна диета и да се хранят със специално преработени продукти. Месото, млякото, варивата и ядките са бавнодействаща отрова за тях, като се стига дори и до увреждане на мозъка.

Поради късното поставяне на диагнозата, Ники има мозъчно увреждане, наподобяващо ДЦП, и нужда от редовна рехабилитация, за която семейството няма средства. С много усилия, постоянна работа и упражнения неговото състояние се подобрява. Сестричката му Дени, която е диагностицирана навреме и поставена на диета скоро след раждането си, е здраво дете.

В деня на концерта в читалището ще има и благотворителен базар с ръчно изработени предмети от децата от Учебно-творчески център "Пламък" и майки на деца с редки заболявания.

Банковата сметка, по която също се набират дарения за Ники и Дени, е:

Надежда Николова Колева
ИНВЕСТБАНК АД КЛОН ВАРНА
IBAN:BG46IORT73771004564900
BIC IORTBGSF

Желаещите да помогнат на Станислава могат да го сторят като преведат средства по сметката й:

IBAN BG17TTBB94001515008451
Банка: SG Експресбанк
Банков код: TTBBBG22