Миро Манолов и Росен Колев на пейката

Живко Атанасов излиза титуляр срещу Пирин

Нападателят на Черно море Миро Манолов и централният защитник Росен Колев тренираха отделно от основната група, по време на днешното занимание, което се проведе на стадион Тича. Въпреки че от пресслужбата на варненци твърдя, че двамата са напълно възстановени от травмите си, те се готвиха на облекчен режим без топка. От лекарският щаб на Морето правят всичко възможно двамата да са на линия за важното неделно домакинство на Пирин (Гоце Делчев). Росен Колев се опита да тренира в началото на седмицата, но е усети отново болки. Ако попаднат в групата за двубоя, почти сигурно Миро и Росен ще останат на резервната скамейка. Като партньор на Александър Александров в центъра на защитата ще започне Живко Атанасов, а по всяка вероятност Миро Манолов ще е появи в игра през втората част. 

На облекчен режим е и Детелин Димитров, а в редиците на "моряците" се завърна националът Георги Радев, който в 3 мача с "лъвовете" направи фурор в селекцията на 19-годишните.

Днес футболистите направиха технико-тактическа тренировка, която включваше двустранна игра с няколко различни условия. Утре моряците тренират сутринта, след което ще проведат и традиционното възстановяване в курорта “Св.св. Константин и Елена”. Също утре трябва да стане ясно, кои от юношите ще пътуват за Ловеч, където 19-годишните футболисти на Черно море ще гостуват в дербито от Елитната група. Както е известно Слави Сталев, Бекир Расим, Атанас Петров и Георги Радев тренират с представителният отбор и ако Гонзо прецени, че няма да се нуждае от тях за мач с Пирин, те ще отпътуват в събота сутринта за Ловеч.