Местни отбори мерят сили по пожароприложен спорт

Животът

23-04-2013, 11:32

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Надпреварата в четвъртък ще е по 4 дисциплини, разделени в две части

Ежегодният Областен преглед по пожароприложен спорт между отборите на Районните служби "Пожарна безопасност и защита на населението" във Варна ще се проведе в четвъртък. Надпреварата ще стартира от 09:00 часа в спортен комплекс "Локомотив".

Състезателите ще мерят сили в 4 дициплини, разделени в две части: Изкачване с щурмова стълба, 100 м. пътека с препятствия, Пожарна щафета 4 х 100 м. с препятствия и Бойно разгръщане от мотопомпа. Мероприятието ще се проведе в две части.

От 3-ти до 6-ти юни предстои провеждането на поредното Републиканско състезание по пожароприложен спорт, като в него ще участват отборите - победители от 28-те области на България.

Пожароприложният спорт се явява фундамент в подготовката на пожарникарите за работа при гасене на пожарите и ликвидиране на аварии. Той възпитава в спортуващите смелост, сила и мъжество – качества, които са крайно необходими в екстремални ситуации. В прегледа с представителни отбори ще участват също Варненският свободен университет и ОУПБЗН-Бургас. Регламентът и правилата за провеждането му са регламентирани в Правилника на Българската федерация по пожароприложен спорт, като състезанията се провеждат съгласно нейния календар, съобщават от варненската служба по пожарна безопасност.