Следят стриктно концесионерите на плажовете, спасители по всички ивици

Новините

22-04-2013, 11:06

Снимка:

Varnautre.bg/ Архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Всички плажове с висока посещаемост са дадени на концесия или под наем

За по-добра координация при осъществяване на контрола нa концесионерите и наемателите на морските плажове се договориха заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Добромир Симидчиев и областните управители на Добрич – Желязко Желязков, на Варна – Коста Базитов и на Бургас – Константин Гребенаров.
Министерството ще контролира концесионерите, а областните администрации ще се занимават предимно с водно-спасителната дейност и сигурността.
Към настоящия момент плажовете по Черноморското крайбрежие са 193. От тях 58 са предоставени на концесия, а 63 са отдадени под наем, като тридесет и два договора са сключени от регионалното министерство. Тридесет и един договора са подписани от областните управители на областите Добрич, Варна и Бургас, съобщиха от МРРБ.
През тазгодишния активен туристически сезон за всички плажове с висока посещаемост са в сила действащи договори за концесия или наем. Така ще бъде осигурено изпълнението на всички задължителни дейности, включително и водно-спасителната.