Bigger's better разтърси зала “Конгресна”

Спорт

21-04-2013, 18:36

Снимка:

Varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Bigger's Better представя боксово шоу във Варна

Невероятно шоу, емоции и страхотни битки на ринга в 21-вото издание на боксовата верига

Невероятно шоу, емоции и страхотни битки на ринга. Това са само част от думите, с които може да бъде описано 21-вото издание на боксовата верига Bigger's better. Почитателите на бойните спортове в морската ни столица, дошли в зала “Конгресна” на ДКС, останаха без дъх, наблюдавайки оспорваните и не чак толкова оспорвани битки между 8-те боксьори в тежка категория, които се биха за чека на стойност 15 000 долара.

Той отиде в ръцете на Константин Айрих (Германия), който в изключително оспорван финал победи талантливия грък Власис Апостолакис. По пътя си към финалната битка Апостолакис, чийто стил се отличаваше с бързина, движение и чудесна игра от дистанция, първо победи безапелационно турчина Мурат Язлак, а след това отстрани и румънеца Поркой. Мачът между двамата обещаваше да бъде много интересен, но още в 1-вия рунд боксьорът от северната ни съседка получи контузия на ръката.

По същия сценарий за финала се класира и шампионът Айрих, след като съперникът му Вейслав Квашиневски (Полша) се отказа още в началото заради травма. Преди това на 1/4-финала Айрих нокаутира румънеца Георге Дину. За съжаление, българският представител – бургазлията Никола Михайлов от варненския клуб "Напредък", отпадна още на 1/4-финала, отстъпвайки на полската армада Вейслав Квашиневски. Нашето момче започна добре мача, контрираше своя съперник, но постепенно намали оборотите, отстъпи инициативата и това му коства победата.

Все пак имахме повод за радост, след като варненецът Димитър Илиев изправи залата на крака и защити успешно световната титла по кикбокс на WKN, надигравайки по категоричен начин в 5 рунда турската звезда Еркан Варол, който до този момент имаше само една загуба в 83 мача. След петъчния сблъсък с Митко Илиев обаче турският боец със сигурност е сънувал кошмари. Преди старта на срещите от Bigger's Better XXI имаше и 2 подгряващи мача. В първия 2-кратният шампион във веригата Евгениус Лазаридис (Гърция), който спечели 20-ото издание в Солун, премаза сърбина Заза Лазич, а латвиецът Майрис Брейдис бе с класа над германеца Явуз Келеш, постигайки категорична победа. Дори и след награждаването на ринга продължи да е горещо, след като треньори, бойци и адреналинки се впуснаха в хитовия напоследък танц "Харлем шейк". След месец веригата се пренася в Полша, където ще се проведе нейното 22-ро издание.